lørdag 4. juli 2020


Pixeljentene på tur..igjen

 
Gulerle hunn med diger fangst til de små. Foto: Hege Ødegård
Nå er det nesten helt rolig i teltet, tårnseilerne skriker idet de suser forbi og noen biler passerer i jevn fart på veien like ved. Det er like før stilletid på campingplassen og naboene prøver å komme til ro. Jeg kan høre irriterte stemmer og en del romestrering og antar det er armer og bein som skal plasseres inni campingvogna. Endelig er vi tilbake på tur og vi er forventningsfulle til hva turen kommer til å bringe.

Vi har planlagt denne turen siden mars da det ble klart at vi ikke kunne eller ville reise sydover, noe vi hadde så smått begynt å tenke på om lot seg gjøre. Tenk å ta bilen og kikkerten fatt og reise på fugletur langt ned i Europa. Uansett måtte det bli en eller annen form for bil-telt-kikkert-kamera-tur, og da falt naturlig valget på en reise nordover. På toppen av det hele har Mariann, vår tredje pixeljente, endelig fått anledning til å bli med.

Dermed er vi tre, Mariann, Gunn og meg, i bilen sammen med alt pakkerastet vårt. Vi måtte gjøre noen endringer for å tilpasse turen til tre. Vi har byttet ut teltet med ett som har større kjøkkendel og skaffet takboks til bilen slik at vi kunne få stappet Mariann inn i baksetet. Vi hadde en prøvetesting av teltet i hagen hos meg i forkant og vi pakket bilen i går kveld, noe som viste seg å være nyttig slik at dagen i dag har forløpt uten store frustrasjons utbrudd.

I to år nå har Gunn og jeg reist Vestlandet rundt og tidlig i planleggingen fant vi ut at i år tar vi en annen rute. Dermed ble det bestemt at vi skulle ta strake veien til Trondheim første dag, og så videre nordover i mindre etapper til vi en gang ut i neste uke må snu hjem. Så får vi se hvor langt vi kommer.

Vi begynte tidlig i dag og etter noen timer på E18 mot Oslo og så videre mot Hønefoss tok vi frokost langs vegen. Det bar videre mot Gjøvik og Lillehammer. Underveis sjekket vi kart, bøker og artsobs etter mulige stoppesteder langs ruten vår som kunne gi noen fuglearter på blokka. Mariann hadde fått et tips om å kjøre Grimsdalen over Rondane nasjonalpark og det ble det. Så vi fulgte E6 mot Trondheim og like etter Dovre tok vi av og opp i fjellet. Det tok ikke lang tid før ett flott heilandskap viste seg og vi følte at vi virkelig var kommet oss på tur, etter mye køkjøring i lavlandet. Det ble en liten matbit sammen med storlom i ett vann, masete juvenile gulerler, småskvettene rødstilker og ett par fiskemåker. Takk til Sigrunn som gav oss en fantastisk første dag over heia og vi anbefaler virkelig den lille omvegen det ble.

Grimsdalen. Foto: Mariann Uldal
Grimsdalen. Foto: Mariann Uldal
Rødstilk. Foto: Hege Ødegård

Utsikt ut over tettstedet Dovre. Foto; Gunn M. Benning-Rogers


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar